×
Previous
Next

Tomas Blazek Boilie Garlic Liver 16mm 250g

19,90 zł
W Magazynie

OPIS PRODUKTU

Tomas Blazek Boilie Garlic Liver 16mm 250g

Smak wątroby czosnkowej

Kulki proteinowe na bazie mąki z łososia i tuńczyka z suszonym mielonym czosnkiem. Mieszanka zawiera dużą ilość mocnego ekstraktu z wątroby wołowej. Ten rodzaj kulek proteinowych wykorzystuje esencję z wątroby i czosnku oraz płynny pokarm na bazie wątroby i jest uzupełniony siemią dla ptaków zawierającą owady.

Skład kulek proteinowych TB

Wszystkie rodzaje naszych kulek proteinowych zawierają odpowiednią ilość soli i słodzika NHDC. Sól bardzo dobrze reaguje z wodą i zmienia pH wokół przynęty. Gdy kulka opadnie na dno, natychmiast zaczyna reagować i zmieniać pH otoczenia. To nieco rozbija strukturę kulki, a sól działa również jako nośnik atraktorów. Powoduje to efektowną skuteczność i atrakcyjność dla karpia. A dlaczego NHDC? Używamy tego słodzika od początku naszej działalności, zarówno w formie proszku, jak i płynu. Kiedy testowaliśmy przynęty, zauważyliśmy ogromną różnicę w skuteczności produktów z NHDC i bez niego. Karp uwielbia słodko-słony smak.

Nasze kulki proteinowe zostały zaprojektowane tak, aby po wrzuceniu do wody były jak najbardziej atrakcyjne. Po uderzeniu w dno struktura kulki natychmiast zaczyna się rozpadać i zaczyna dawać sygnał pokarmowy w swoim otoczeniu. Łapie to przepływające ryby i zmusza je do rozpoczęcia żerowania. Na czas zaniku ma wpływ temperatura wody i aktywność białej ryby. Do tej kulki podczas produkcji dodawane jest aktywne białko (enzymatycznie modyfikowana mąka), które rozbija strukturę przynęty i czyni z niej jeden z najlepszych atraktorów dla karpi.

Do selekcji ryb i na dłuższe wyprawy polecamy naszą kulkę oznaczoną jako „Hard”, która jest znacznie mocniejsza od naszych klasycznych kulek proteinowych i ma znacznie dłuższy czas rozpadu.

Podobne produkty

Wyprzedaż